Op zoek naar notule of notulen?

 
notule of notulen
Notule of notulen wat is juist en wat is het? Aulien.
Notuul of notule bijvoorbeeld? Nou nee we kennen het woord alleen in meervoud. Dus bij de vraag is het nu notule of notulen is het goede antwoord notulen. En dan de uitspraak vaak wordt de klemtoon gelegd op de u maar officieel hoort de klemtoon op de o. En wie maakt dan de notulen? Dat doet de notulist officieel mag je ook notulant zeggen maar daar heb ik nog nooit iemand over gehoord. En wat is dan een notulist? Ja degene die de notulen maakt en dat is best lastig als je dit niet vaak doet.
Notulen Wikipedia.
Ga naar navigatie zoeken. De notulen van een vergadering vormen een verslag van de vergadering. De notulen van een vergadering vormen een verslag van de vergadering. De notulen worden gemaakt door de notulist of secretaris van de vergadering. Deze maakt tijdens de vergadering meestal schriftelijk aantekeningen om na afloop van de vergadering de notulen te kunnen voltooien. 2 Soorten notulen verslagvormen. 2.2 Verslag op spreker. 2.3 Verslag op onderwerp. De notulist van de vergadering is in het geval van een bedrijfsvergadering vaak een administratief medewerkster zoals een secretaresse. In het geval van een verenigings of commissievergadering zoals een ALV plenaire vergadering of bestuursvergadering notuleert de secretaris van de vereniging of commissie.
Meervoud van notulen? Meervoudvan.nl.
Notulen is een apart woord in de Nederlandse taal omdat deze alleen als meervoudsvorm bestaat. Er is namelijk geen enkelvoud van het woord notulen in de Nederlandse taal. Je spreekt dus altijd over meerdere notulen omdat notule geen goed woord is. Klik hier om je antwoord te annuleren. Geef een reactie Reactie annuleren. Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met.
Notulen uitspraak.
Beide beklemtoningen komen voor. Wij raden aan de in onze ogen correcte accentuering nótulen te gebruiken. Notulen is waarschijnlijk via het Franse notule meervoud notules ontleend aan het Latijnse notula korte aantekening meervoud notulae het verkleinwoord van nota. In het Nederlands komt het woord alleen voor in de meervoudsvorm notulen aantekeningen kort schriftelijk verslag van wat tijdens een vergadering is besproken en besloten. In het Latijn ligt de klemtoon op de eerste lettergreep maar in het Frans op de tweede.
notulen WikiWoordenboek.
Geluid notulen hulp bestand. een verslag van een bijeenkomst. De notulen worden steeds door iemand anders gemaakt. een verslag van een bijeenkomst. Duits Protokoll de o. Frans procès-verbal fr m. Spaans acta es v. Het woord notulen staat in de Woordenlijst Nederlandse Taal van de Nederlandse Taalunie. In onderzoek van het Centrum voor Leesonderzoek uit 2013 werd notulen herkend door. Zie Wikipedia voor meer informatie. Woorden in het Nederlands.
Notulen.
Hoe schrijf je goede notulen? Goede notulen maak je door je verslag zo objectief en beknopt mogelijk te schrijven. Zorg dat je op de volgende punten let. Een verslag mag geen persoonlijke meningen of waarnemingen bevatten. Notulen moeten een feitelijke weergave zijn van een vergadering. Suggestief taalgebruik moet je dan ook zien te vermijden. Dus niet Ria wijst zuchtend op maar Ria wijst op. Geef iemands woorden niet letterlijk weer. Spreektaal is iets anders dan schrijfstijl. Vaak springen mensen in hun verhaal van de hak op de tak maken ze zinnen niet af of formuleren zaken omslachtig. Om je verslag beknopt en leesbaar te houden moet je je aantekeningen als het ware herschrijven. Voorkom ambtelijk taalgebruik en vakjargon. Wees ook spaarzaam met afkortingen. Maak van je verslag geen roman.

Contacteer ons