Meer resultaten voor hoe maak je notulen

 
hoe maak je notulen
Notulen.
Je zet bij elkaar wat bij elkaar hoort. Hoe schrijf je goede notulen? Goede notulen maak je door je verslag zo objectief en beknopt mogelijk te schrijven. Zorg dat je op de volgende punten let. Een verslag mag geen persoonlijke meningen of waarnemingen bevatten. Notulen moeten een feitelijke weergave zijn van een vergadering. Suggestief taalgebruik moet je dan ook zien te vermijden. Dus niet Ria wijst zuchtend op maar Ria wijst op. Geef iemands woorden niet letterlijk weer. Spreektaal is iets anders dan schrijfstijl. Vaak springen mensen in hun verhaal van de hak op de tak maken ze zinnen niet af of formuleren zaken omslachtig.
Hoe maak je een goede actielijst bij de notulen?
Hoe maak je een goede actielijst bij de notulen? Het lijkt zo simpel een goede actielijst maken maar in de praktijk blijkt dat veel secretaresses hier toch nog over struikelen. Sommige secretaresses zetten de actie in de notulen zelf dus bij het betreffende agendapunt. De huidige koffieautomaat werkt niet goed meer. Er wordt besloten dat Jan de Boer een nieuwe bestelt. Actie bestellen koffiezetautomaat Jan de Boer. Het nadeel hiervan is dat als Jan de koffieautomaat niet besteld heeft voor de volgende vergadering je het actiepunt kwijt bent. En wie bewaakt dan nog dat punt?
Uitwerken notulen.
Deze werkwijze is moeizaam en het is niet onwaarschijnlijk dat je ergens vast komt te zitten. Het uitwerken van notulen wordt zo een klus waar je behoorlijk tegenop kunt gaan zien. Een gestructureerde en doordachte benadering helpt bij het uitwerken van notulen. Houd rekening met de volgende aandachtspunten. Begin snel na de vergadering met uitwerken het liefst nog op dezelfde dag. Alleen bij heftige vergaderingen waarbij je zelf ook betrokken bent is het raadzaam om de materie een nachtje te laten rusten. Zorg voor een rustige omgeving voor het uitwerken van de notulen. Zoek een werkplek waar je niet wordt gestoord door collega's en schakel de telefoon door.
Voorbeeld notulen met Word sjabloon.
Rianne van der Meer. Rianne van der Meer. Aanwezigen Karel Berken Geerke Hoffman voorzitter OR. Maak met dit formulier eenvoudig notulen voor een vergadering. Wat verder ter tafel komt. Piet opent de vergadering. 2 Notulen vorige vergadering. De naam van het reclamebureau klopt niet dit moet Rocket BV zijn ipv Raket BV. De datum moet 1 december zijn ipv 1 november. Verder worden de notulen goedgekeurd. Concept artikel voor dagblad. Anita Waals via Simone.
Voorbeeld notulen met uitleg en tips voor betere notulen Aulien.
Noteer de begin en eindtijd van de vergadering en zet deze in het verslag. Zie ook de voorbeeld notulen. Maak je tijdens de vergadering niet druk om hoe het verslag gaat worden concentreer je volledig op wat gezegd en vooral besloten wordt. Bij actiepunten die nog niet klaar zijn wordt vaak niet gezegd wanneer ze wel klaar moeten zijn. Als notulist kun je op zon moment best even vragen wat de nieuwe datum wordt voor deze actie. Als je tijdens de vergadering iets niet begrijpt mag je als notulist best even ingrijpen maar voorkom dat je dit te vaak doet en de vergadering teveel verstoort.
Leren notuleren.
Wat zijn de verschillen tussen een uitvoerig verslag een beknopt verslag of een actie en besluitenlijst. Wanneer kies je welke van deze soorten notulen en hoe kun je systematisch notuleren. Een uitstekende reader van de opleiding Natuurkunde en Techniek van de Fontys Lerarenopleiding Sittard. Uitleg voor studenten over de taak van de notulist in een vergadering. In deze module leer je een correct vergaderverslag schrijven het juiste verslag kiezen voor een bepaalde situatie en een bepaald publiek registreren met verschillende technieken een actie en besluitenlijst opstellen een vergaderverslag duidelijk en aantrekkelijk presenteren. Notuleren Wout Sorgdrager Communicatie. Goede notulen zijn notulen die ongewijzigd worden vastgesteld? Goede notulen zijn notulen waarin precies staat wat de deelnemers zeiden?

Contacteer ons