Resultaten voor hoogleraar

 
hoogleraar
Prof. dr. em. / prof. em. dr. / em. prof. dr.
Het bijvoeglijk naamwoord kan ook als zelfstandig naamwoord voorkomen een emeritus een emerita twee emeriti. Net als docent en hoofddocent is hoogleraar een functieaanduiding hoogleraar Nederlandse taalkunde hoogleraar aan de Vrije Universiteit hoogleraar in Antwerpen een emeritus hoogleraar. Een hoogleraar wordt aangesproken met professor. Het is niet gebruikelijk het woord emeritus voor een gepensioneerd hoogleraar aan die aanspreektitel toe te voegen. Als aanschrijftitel gebruiken we professor net als doctor meester ingenieur en emeritus nooit voluit we korten het woord altijd af tot prof. Een universitaire titel als prof. staat immer voor een academische titel als dr mr ir. Naar goed gebruik wordt de afkorting prof.
hoogleraar WikiWoordenboek.
1.3 Woordherkomst en opbouw. Geluid hoogleraar hulp bestand. samenstelling van hoog en leraar. onderwijs beroep wetenschap iemand met titel professor die aan een hogeschool of universiteit een leerstoel in een bepaald vak bekleedt en die het onderzoek en onderwijs in dit vak leidt. Precies 150 jaar geleden sprak Robert Fruin hier zijn oratie uit als eerste hoogleraar Vaderlandse Geschiedenis in Leiden en daarmee tegelijk als eerste hoogleraar geschiedenis in Nederland.
Functie Salaris Loon Professor Hoogleraar Docent Hoger Onderwijs Docent HBO Leraar HBO Universitair Docent.
Vrouwen Waar en hoe moet je solliciteren? Home Carrière Functie en salaris Professoren en andere onderwijsgevenden in het hoger onderwijs. Functie en Salaris Professor Hoogleraar Docent Hoger Onderwijs Docent HBO Leraar HBO Universitair Docent. Professoren en docenten hoger onderwijs bereiden thematische colleges en werkgroepen voor en geven ze in het kader van een bepaald curriculum aan universiteit of hogeschool. Ze doen onderzoek en schrijven wetenschappelijke artikelen en boeken. Loonwijzer.nl Job en inkomen professoren hoogleraren docenten hoger onderwijs docenten HBO leraren HBO universitair docenten in Nederland. Hogeschool docent agrarische studies natuur dieren milieu. Hogeschool docent wis schei en natuurkunde informatica biologie. Hogeschool docent economische psychologische pedagogische vakken. Hogeschool docent technische vakken. Hogeschool docent welzijn gezondheid.
Gezond 130 worden? Dat kan zegt hoogleraar Andrea Maier RTL Nieuws.
4 Huisartsen willen kleinere praktijk als ze specialistentaken overnemen. 5 Mogelijk drie volwassenen overleden door gebruik Ritalin. 30 april 2017 1356. Dat kan zegt hoogleraar Andrea Maier. Andrea Maier waagt een dansje met presentator Paul van Liempt. Ook in de visagiestoel op een geïmproviseerde plek in haar woonkamer wil ze niet tot rust komen. Vanuit haar ooghoek ziet ze de interviewer nog eens door z'n voorbereiding gaan wat haar het zuigende zinnetje ontlokt Ben je er niet gerust op gevolgd door een schaterende lach. Andrea Maier is internist en hoogleraar veroudering aan de Vrije Universiteit in Amsterdam en de Universiteit van Melbourne.
hoogleraar Vertaling Nederlands-Engels.
Naar andere talen hoogleraar DE hoogleraar ES hoogleraar FR. iemand die bij de universiteit het onderzoek en onderwijs in een bepaald vak leidt professor. hoogleraar in de literatuurwetenschap Literature Professor. Bronnen interglot Download IATE European Union 2017 Wakefield genealogy pages. Staat je antwoord er niet bij of heb je een vraag waarbij het vertaalwoordenboek geen hulp kan bieden? Vraag het dan op Vertaalhulp. Download de Android App.
Hoogleraar voorstellen topmanagement vrijwel altijd kritiekloos aangenomen Economie Voor nieuws achtergronden en columns.
Hoogleraar voorstellen topmanagement vrijwel altijd kritiekloos aangenomen. Aandeelhoudersvergaderingen zijn Noord-Koreaanse partijdagen. Aandeelhoudersvergaderingen zijn Noord-Koreaanse partijdagen. Zo karakteriseert hoogleraar corporate governance Hans van Oosterhout van Erasmus School of Management ze. Voorstellen van het topmanagement worden vrijwel altijd zonder kritische noten met 95 of meer procent van de stemmen aangenomen. Door Peter de Waard 17 maart 2017 1848. Voorstellen van de aandeelhouders worden met eenzelfde percentage verworpen. Van Oosterhout analyseerde 12.513 voorstellen bestuurdersbenoemingen goedkeuringen jaarrekening décharge statutenwijzingen op 717 jaarlijkse aandeelhoudersvergaderingen in vijftien Europese landen. Het gemiddeld aantal tegenstemmen was 4 procent zo zegt hij.
Hoogleraar Wikipedia.
In het tweede geval kan in het vervolg van de tekst de titel prof. worden gebruikt maar dan zonder hoogleraar erbij. De pensioenperiode van een hoogleraar wordt emeritaat genoemd. De hoogleraar gaat met emeritaat. Schertsend wordt daar binnen de academische kring soms de term Otium cum dignitate aan toegevoegd. Situatie per land bewerken. Nederlandse universiteiten kennen hoogleraren 1 en 2 het gaat hierbij om een aanduiding van de salarisschaal van de betreffende hoogleraar wat vaak samengaat met een hiermee corresponderend verschil in ervaring en verantwoordelijkheden. Daaronder zijn er aan universiteiten nog de functies van universitair docent en universitair hoofddocent. Aangezien zij geen hoogleraarschap bekleden worden zij niet aangesproken met professor.
Droombaan? Britse universiteit zoekt Lego-hoogleraar RTL Nieuws.
De universiteit van Cambridge is op zoek naar de eerste professor ter wereld die zich puur en alleen bezig gaat houden met speelgoed een Lego-hoogleraar. De ideale kandidaat hoeft geen ervaring te hebben als professor maar moet wel kunnen denken als een kind.
Beroep hoogleraar uitgebreide taakomschrijving competenties en persoonlijkheidsprofiel. google-plus. print. envelope. twitter. pinterest. linkedin. thumbs-o-up. facebook-official. three-bars. search. cart. user. home.
Hier vind je instructies over hoe je Javascript activeert in je web browser. Cookies are required to use this site. Here are the instructions how to enable Cookies in your web browser. Op zoek naar informatie over een specifiek beroep? De 123test beroepengids is een lijst van de meest voorkomende en actuele beroepen in Nederland. Je vindt op deze pagina alles over het beroep hoogleraar. Voor de volledige lijst kijk je op Beroepengids. Een hoogleraar verzorgt onderwijs voor universitaire studenten in één of meerdere vakgebieden en leidt onderzoeksprojecten. Kan tevens managementtaken vervullen zoals het opstellen van afdelingsbegrotingen. Plant en bereidt vakken/cursussen voor voor promovendi of studenten in samenwerking met andere personeelsleden.

Contacteer ons