Op zoek naar verslag vergadering?

 
verslag vergadering
Notulen en verslag vergadering.
See our Privacy Policy and User Agreement for details. SlideShare Explore Search You.
Notulen.
Vandaar dat goed notuleren en goede notulen schrijven van groot belang is. Gelukkig kun je door het volgen van een aantal richtlijnen al snel een goed verslag schrijven. Welke soorten notulen kun je onderscheiden? Iedere vergadering is weer anders. Ieder schriftelijk verslag de notulen dus ook. In het algemeen kun je drie soorten notulen onderscheiden. Een woordelijk verslag /letterlijke weergave. Bij een woordelijk verslag noteer je alles wat de sprekers zeggen. Een voorbeeld van een woordelijk verslag zijn de verslagen van de vergaderingen in de Tweede Kamer. Vanwege het vele en snelle schrijfwerk worden woordelijke verslagen meestal gemaakt door stenografen en niet door notulisten. Een samenvattend verslag is een van de meest voorkomende soorten verslagen. In een samenvattend verslag geef je beknopt weer wat er in de vergadering is besproken en besloten.
Downloads voorbeelddocumenten voor de notulist.
De presentielijst wordt uitgebreid besproken in het Kenniscentrum. Download van een voorbeeld via de bijbehorende Info-mail! Download Voorbeeld verslag op onderwerp. Voor meer uitleg zie verslagvormen. Meer uitleg over de actielijst. Meer uitleg over de besluitenlijst. De vergaderagenda wordt uitgebreid besproken in het Kenniscentrum. Via de bijbehorende Info-mail kun je minstens 6 voorbeelden van vergaderagenda's downloaden inclusief de geannoteerde agenda!
Uitwerken notulen.
Deze werkwijze is moeizaam en het is niet onwaarschijnlijk dat je ergens vast komt te zitten. Het uitwerken van notulen wordt zo een klus waar je behoorlijk tegenop kunt gaan zien. Een gestructureerde en doordachte benadering helpt bij het uitwerken van notulen. Houd rekening met de volgende aandachtspunten. Begin snel na de vergadering met uitwerken het liefst nog op dezelfde dag. Alleen bij heftige vergaderingen waarbij je zelf ook betrokken bent is het raadzaam om de materie een nachtje te laten rusten.
Voorbeeld notulen met Word sjabloon.
Rianne van der Meer. Aanwezigen Karel Berken Geerke Hoffman voorzitter OR. Maak met dit formulier eenvoudig notulen voor een vergadering. Wat verder ter tafel komt. Piet opent de vergadering. 2 Notulen vorige vergadering. De naam van het reclamebureau klopt niet dit moet Rocket BV zijn ipv Raket BV. De datum moet 1 december zijn ipv 1 november. Verder worden de notulen goedgekeurd. Concept artikel voor dagblad. Anita Waals via Simone.
Verslagvormen verschillende soorten notulen.
Bewuste keuze van de verslagvorm. Moet je notulen maken dan kijk je meestal naar het verslag van de vorige vergadering. Je probeert dit te imiteren wat betreft stijl en de uitgebreidheid van de notulen. Je hoopt maar dat het vorige verslag goed was. Je weet niet precies wat er van je verwacht wordt en hoopt dat je in elk geval de essentie weet te vinden. Bang om iets te vergeten zet je in geval van twijfel liever maar wat meer in het verslag. Juist het bewust kiezen voor een bepaalde verslagvorm heeft enkele grote voordelen.
Notuleersjabloon standaard in Word.
In de praktijk werken maar betrekkelijk weinig notulisten met een notuleersjabloon. De meest gebruikte methode is om het verslag van de vorige vergadering te hergebruiken. Maak een kopie van de vorige notulen opslaan met een nieuwe bestandsnaam. Schoon het document op verwijder de tekst die niet kan blijven staan. Laat de gebruikelijke standaardzinnen staan je hoeft ze dan niet nogmaals te typen! Vergeet niet om in het document de datum aan te passen eventueel ook in de voettekst.

Contacteer ons